ÉSZ Piknik 2021

ÉSZ Piknik 2021

2021 július 04, 18:52


Már délelőtt tíz órától folyamatosan érkeztek a látogatók a rendezvényre, mely ingyenes ugrálóvárral, étellel-itallal, sportbemutatóval fogadta a családokat. ÉSZ képviselők sütöttek-főztek a vendégekre, akik a választók kiszolgálását versenynek tekintve minden konyhai tudásukat latba vetették, egymással rivalizáltak a legfinomabb étek elkészítése érdekében. A készülő finomságok illata a szellő ellenére folyamatosan lebegett a rendezvényterület felett igazolva, hogy az ad-hoc szakácsok babgulyása, pacalja, paprikása, különféle sültjei, grillezett zöldségei szeretettel és a választók megbecsülésével is fűszerezve van. A Piknik a nyugalom, a családi megpihenés és a "gőz kieresztésének" szigete is volt egyben, hiszen véget ért a pandémia és eljött a közösségi találkozók ideje.

Az ÉSZ képviselők valóban kitettek magukért. Az általuk készített "íz-Bombának" is joggal nevezhető finomságokból bárki degeszre tömhette magát. A finom ételnek nem kell cégér tartja a mondás, így nem volt olyan étel, amit ne kóstolt volna meg minden vendég. Az egésznapos rendezvényt az ízlelőbimbók kielégítésén felül a jóízű, lélekvidító csevegés is jellemezte. A vendégek átülve más társaságok asztalához új ismeretségeket kötöttek, a felhőtlen szórakozás és barátkozás varázslatos hangulata járta át a Pikniket. Az idő is kegyes volt a kilátogatókkal. A gyenge szellő hűsítő simogatással ellensúlyozta a hétágra sütő nap forróságát. Még az ugrálóvárat sem csak a gyerekek használták, hiszen volt néhány felnőtt is, aki nem bírt ellenállni a csábításnak és fiatalos mozgásigényét sugárzó arccal az ugrálóvárban vezette le.

A hangulat parádés volt, mindenki élvezte a közös kimozdulás szabadságát, az együttlétet. Helyi és országos ellenzéki pártpolitikusok is jelen voltak a rendezvényen, a baráti csevegések tevékeny részeseiként múlatva az időt. A látogatók az íjászatot is kipróbálhattak versenyre kelve egymással. Azt mondják, ha az ember jól érzi magát úgy repül az idő, mintha szárnya lenne. Így jártak a Piknik résztvevői is, hamar eljött a búcsú ideje, a rendezvény délután ötkor véget ért. A pikniken megjelent szekszárdiak véleménye egyöntetűen az volt, hogy jó hangulatú és tartalmas rendezvényen vettek részt. Többen megjegyezték: "hiányzott már egy kis szekszárdi közösségi élmény, igen jól éreztük magunkat." A vendégek nehéz szívvel búcsúztak el a vendéglátó ÉSZ frakció tagjaitól, látható módon azt sem bánták volna, ha a Piknik napokig tart.