"Egyre súlyosabb a migrációs nyomás" - mi megnéztük igaz-e

"Egyre súlyosabb a migrációs nyomás" - mi megnéztük igaz-e

2022 július 15, 19:01


Morális hanyatlás jeleit mutatja a kormány. Miután lekaszabolták a KATA-t kritikus helyzetbe hozva több százezer embert és a rezsit is a többszörösére emelték, súlyos migrációs nyomás keletkezett a kormányfő fejében.

Több ezer becsapott ember vonult utcára követelve a kormány lemondását, mert a választáskor szó sem volt arról, hogy Fidesz győzelem esetén kivégzik a KATA-t és a rezsicsökkentést. A közösségi oldalakon olvasható negatív kommentek és az utcai tüntetés hatására előhúzták a migránskártyát. A közmédián és saját facebook oldalaikon keresztül különféle migránsos rémhírekkel keltenek pánikot a lakosságban, mivel a félelem eddig is legyőzte a józanészt.

A mai nap folyamán lementünk a magyar-szerb határra migráncs nézőbe.

Kíváncsiak voltunk, hiszen a kormányoldalról azt harsogják drámai hangon, hogy a felfegyverkezett migráncs hordák már a kerítést rázzák. Szijjártóval készített közmédia riportban még filmanyagot is bemutattak, melyen téli ruházatba öltözött férfiak fegyvernek látszó tárgyakkal a kezükben létrákkal felszerelkezve másznak át a kerítésen. A képsorok és a felvezető szöveg teljesen alkalmas arra, hogy az állampolgárokban riadalmat, rosszabb esetben pánikot váltson ki.

Több utat bejártunk, melyet a tavalyelőtti évben ellenőrzés alá vontak, de se migránsot, se ellenőrzést folytató rendőrt, vagy katonát nem láttunk semerre sem. Beszéltünk határon túli magyarral is aki minden nap egy határ közeli benzinkútra jár át dolgozni Szerbiából. Kérdeztük tőle, hogy merre találjuk a felfegyverzett kerítéscibáló migráncsokat, mire lesajnáló mosollyal a száján csak annyit mondott - "azt én is szeretném tudni!".

Utunk így kudarcba fulladt. Se migráncs, se rendőr, se katona, de még készültségnek sem látszik semmi nyoma a déli határnál. Pedig mi ott voltunk, csak a migráncsok nem jöttek el. Akkor miért keltenek szándékosan pánikot a kormánytagok? Élvezik az emberek rettegését? Vagy megártott nekik a meleg (és itt nem Szájerre, vagy a kormányzati "barátnőire" gondolunk) és egy nagymértékű migráncsnyomás alakult ki a fejükben? Netán újabb aljasságra készülnek a társadalom ellen és annak elfedésére dobták be ezt a hazugságot?

Vajon van még épelméjű ember a kormánytagok között, vagy a hazugság-cunami mindenkit maga alá temetett?