Verőembereket küldött a polgármester?

Verőembereket küldött a polgármester?

2021 április 23, 21:04


A kiérkező járőrök igazoltatták a csapatot és megkérdezték tőlük, hogy minek köszönheti a sportcsarnok a látogatásukat. A válasz ismét az volt, hogy jöttek zárakat cserélni az önkormányzat megbízásából, de semmiféle erre utaló, hivatalos iratot nem tudtak bemutatni. A hivatalos megbízás hollétével kapcsolatban csak annyit válaszoltak, hogy jön majd egy ember az önkormányzattól, aki hozza a hivatalos papírt. Ezek után a rendőrök kitessékelték őket a "sporiból", ahogy azt a 484/2020.(XI. 10.) Kormányrendelet (4) bekezdése is megfogalmazza, mely szerint a járványügyi intézkedések hatálya alatt a sportlétesítményeket a versenyszerűen sportolók edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatják, egyébként a sportlétesítményben a dolgozókon kívül senki sem tartózkodhat. A hivatalos irat érkezésére nem került sor, pedig az önkormányzattól még gyalog is elérhető ésszerű időn belül a sportcsarnok. Felmerült bennünk,  hogy talán az eddig bevezetett középkori intézkedésmódok, elnevezések (járás, kúria, stb.) hagyományához visszanyúlva postagalambbal küldték az iratot, ám a madár vagy eltévedt, vagy Semjén Zsolt látókörébe került.

Vélhetően a "zárcserés" akció eljárást fog maga után vonni, hiszen a rendőrségnek az igazgató bejelentése miatt intézkednie kellett, így a 484/2020.(XI. 10.) Kormányrendelet és az egyéb jogszabályok vonatkozó rendelkezéseinek értelmében eljárást kell lefolytatnia a rendőrségnek, mivel nem edzésre, versenyre érkezett a "csapat", nem állnak a sportcsarnok alkalmazásában, így megsértették a járványügyi szabályokat.

Felmerül a kérdés, ha nem sportolni mentek, akkor mi volt a célja a bevonulásnak. Talán meg akarták félemlíteni az igazgatót és a sportcsarnok dolgozóit? Ha igen, akkor a foglalkozás elérte a célját, mert a dolgozók közül sokan megrémültek ettől az "erődemonstrációtól".

Információink szerint miután a rendőrség kiküldte a brigádot az intézményből, a megrémült portás kiment a csapathoz bocsánatot kérni, amiért elmondta az igazgatónak és a rendőrségnek amit a csapat mondott neki, vagyis hogy miért jöttek. Ő csak egy alkalmazott - mondta - mire a brigád egyik tagja csendesen odavetette neki, hogy "holnaptól már nem".

Délután fél három körül a sportcsarnok igazgatója megkapta azt az Ács Rezső nevével fémjelzett határozatot, mely felmondással megszünteti az igazgató munkaviszonyát 30 napos felmondási határidővel, majd nem sokkal ezután Ács a facebook oldalán bemutatta az új igazgatót.

Itt azért érdemes kicsit időzni, mert a posztban Ács kifejtette, hogy elvárja az új igazgatótól, hogy segítse az önkormányzattal közös fejlesztések előrehaladását – különös tekintettel az új uszoda építésére. Ebből egyértelműen kiderül, hogy a polgármester a veszélyhelyzet miatt a polgármesterek részére biztosított különleges jogkörrel visszaélve azért rúgta ki ilyen gyorsan Malomsoki Krisztián igazgatót, mert az nem volt hajlandó aláírni az új uszoda jelenlegi torzójának folytatásához szükséges okiratot, melynek oka a megbízott igazságügyi szakértő által feltárt tények és rögzített megállapítások voltak.

Ács Rezső egyébként több hónapja visszatartotta a sportcsarnok havi működési költségeire elkülönített pénzt - amely a dolgozók bérét és a rezsiköltséget is tartalmazza - csak azért, hogy olyan, az igazgató számára kellemetlen helyzetet teremtsen, ami miatt az igazgató esetleg mégis aláírja a betontorzó folytatásához szükséges okiratokat. Malomsoki nem tört meg és nem írta alá, hiszen azzal minden felelősséget magára rántott volna.

A sportcsarnok havi működési költségére elkülönített összeg felhasználását egyébként határozat  rögzíti, mely szerint minden hónapban át kell utalni a sportcsarnok részére a működési összeget. Az összegek visszatartása azon felül, hogy etikátlan dolog és jogszabályba ütközik, azt eredményezte, hogy az áramszolgáltató a több havi tartozás miatt le akarta vágatni az oszlopról a sportcsarnok energiaellátó kábelét. Miután az igazgató jelezte a polgármester és a sportszervezetek felé, hogy a tartozás miatt sötétben kell majd megtartaniuk az edzéseket, Ács Rezső hamar átutaltatta az elfogyasztott villamosenergia kifizetéséhez szükséges összeget, így a lekapcsolásra nem került sor.

Mindent egybevetve Szekszárdon még nem volt példa arra, hogy egy polgármester "kopaszokkal paráztassa" az egyik önkormányzati intézmény igazgatóját és dolgozóit, de most mégis megtörtént. Ha a szekszárdi lakosok ezt szó nélkül hagyják, akkor lelkük rajta és ne csodálkozzanak, ha legközelebb az ő családtagjuknak kell rettegnie a munkahelyén.