Magyarország háborúra készül?

Magyarország háborúra készül?

2022 május 08, 06:03


A Deutsche Welle számolt be arról nemrég, hogy a német fegyverexport legnagyobb felvevő országa Magyarország, amely 2,66 milliárd euró (kb. 926 milliárd forint) értékben vásárolt haditechnikát, mellyel még az Amerikai Egyesült államokat is megelőzte fegyver vásárlásban.

A magyar kormány vásárolt egy osztrák aknavetőgyárat is korábban, mely kifejezetten nagy kaliberű, 120 milliméteres aknavetők gyártásába kezdett, Zalaegerszegen pedig, a Zala Zone mellett épül meg az a német-magyar harcjárműgyár, ahol 2023-ban gördül le az első KF41 Lynx gyalogsági harcjármű. Mindemellett tavaly óta a Honvédelmi Minisztérium és a Kormányhivatalok önkéntes katonai szolgálatra buzdítják a fiatalokat egy olyan országban, ahol a kormányzó párt a béke ígéretével nyerte meg a választást, mert szerintük ha az ellenzék nyerne, háborúba sodorná az országot.

A magyar miniszterelnök napi kommunikációjában soha nem felejti el kiemelni, hogy

számára a család és a béke a legfontosabb, ezért nem engedi, hogy fegyverszállítmányok haladjanak át Magyarországon. Csak az a szépséghibája a szépen tagolt mondatoknak, hogy Magyarország a Magyar Közlönyben megjelent 1120/2022. III. 7. kormányhatározat szerint cselekvően támogatja a fegyver szállítást, vagyis amikor magyar kormánytagok arról beszélnek, hogy „ezután sem engedjük át a fegyverszállítmányokat hazánk területén”, akkor nem mondanak igazat. De miért kell hazudni? Azt tudjuk, hogy meg akarták nyerni az OGY választást és ezért becsapták a teljes magyar társadalmat, de ez még nem ad választ arra a kérdésre, hogy mi a szándékuk a fegyverkezéssel.

Ha Magyarország békére készül és nem háborúra, akkor a béke jegyében miért vásárol osztrák fegyvergyárat, miért épít harcjármű gyárat, miért vesz milliárdokért haditechnikát és miért toboroz önkénteseket? Vajon Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese miért dicsérgeti nyilvános Telegram-bejegyzésében a magyar miniszterelnököt? Ennyire jó csatlósa lenne Oroszországnak a magyar miniszterelnök, vagy nem akarják a ruszkik, hogy Orbán kihátráljon a ma még nem nyilvános Putyin-Orbán titkos megegyezésből? Hova vezet mindez? Háborúhoz a ruszkik mellett a szabad európai államok ellen? Biztos, hogy a miniszterelnök Magyarország érdekeit képviseli és nem a ruszkikét? A fegyverkezésre költött sok milliárd eurót és dollárt miért nem az egészségügyre, az oktatásra, az infláció kezelésére és a bérrendezésre fordítja a kormány, ha a béke az elsődleges célja?

Rengeteg a kérdés és kormányzati szinten csak terelés és hazudozás folyik érdemi válaszadás helyett. Na meg fegyverkezés és a haderő személyi állományának egyre nagyobb bővítése. Schmidt Mária nemrég kifejtette, hogy újra kell gondolni az általános hadkötelezettség visszaállítását, még a nők esetében is, melyet a kormány rögtön cáfolni kezdett. Talán Schmidt Mária túl korán játszotta a jól értesült Fideszest?

Mi a Fidesz célja? Mit jelent ez a hatalmas orosz barátság?

Csak nem azt, hogy a béke jegyében a magyar apa legyen tartalékos katona, a gyerek jelentkezzen önkéntes katonai szolgálatra, legyen bevezetve a hadkötelezettség még a nők részére is, így amikor Orbánék október 23-án behívják ruszki barátaikat, a magyar katonacsaládok virágesővel fogadják majd a tankokat Budapesten, az '56-os megemlékezés jegyében.

Mi történik itt? Felszínre tört a bolsevizmus a Fidesz köreiben? Visszasírják a vasfüggönyt és a KGST piacot, vagy eladták a magyar szabadságot a ruszkiknak?

Azt mondják, a politikában bármi megtörténhet, de mi történik Magyarországon? Ön érti?

Ön érti, hogy hazánk függetlenségét és a magyar családok békéjét veszélyezteti a kormány gyanús tetteivel és nyilatkozataival? Ön érti, hogy miért az EU-ból csinált Orbán ellenségképet és nem az orosz agresszorból, aki lerohanta a szomszédos Ukrajnát? Ön érti, hogy miért fontosabb a kormány számára a fegyverkezés, mint a kórházak állapota? Ön érti, hogy Magyarországon kívül miért ítéli el minden ország a ruszkik háborús tetteit? Ön érti, hogy mi a szándéka Orbánnak ezzel a nagy ruszki barátsággal?